ISON (radio)

ISON (Interkerkelijke Stichting Omroep Nijkerk)

ISON is per 31 december 2017 gestopt.

Het bestuur heeft de Stichting ISON per 12 februari 2018 formeel ontbonden.

Meer informatie over de kerken van Nijkerk vindt u op www.openkerknijkerk.nl

Orgelconcert Minne Veldman

Dinsdag 20 augustus | Aanvang 20.00 uur | Toegang gratis

​​Minne Veldman opent het concert met koraalmuziek: Partita 'Jesu, meine Freude' van Johann Gottfried Walther (1684-1748). De melodie kent u van het lied 'Heugelijke tijding'. Het werk is een variatiereeks waarin de melodie steeds klinkt met een andere registratie en een andere manier van spelen. Hiermee komen direct allerlei verschillende klanken van het orgel aan bod.

Reformatieavond DV woensdag 31 oktober 2018

NIJKERK - om 19.30 uur is in het kerkgebouw ‘De Kandelaar’, Meinsstraat 4a te Nijkerk een reformatieherdenking. Hoofdspreker is ds. M.K. de Wilde (Hervormde Gemeente); we staan stil bij het thema ‘Terug naar de kern: het ‘eenvoudige’ Evangelie’. Luther en Calvijn herinneren ons er steeds weer aan hoofd- en bijzaken te onderscheiden en terug te komen bij de kern: Jezus Christus, die gestorven is voor onze zonden en is opgestaan.

Wilt u een kerkdienst beluisteren of bekijken ?

Met alle kerkdiensten kunt u rechtstreeks meekijken en -luisteren.

Bent u door ziekte of ouderdom niet in de gelegenheid de kerkdiensten bij te wonen?

Dan kunt u via de volgende link toch meekijken of luisteren. http://hgn.cervus.nl/omroep/main/rooster

Ook worden via de kerkradio de diensten in de Grote Kerk en Opstandingskerk uitgezonden.

De frequentie die u op u scanner moet instellen is: 148.8125.

Grote Kerk open in de zomer 2019

De Grote Kerk in het centrum van Nijkerk is de komende tijd op zaterdagmiddag geopend voor publiek. Vanaf 10 augustus tot en met 7 september kan iedereen op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur de kerk van binnen bekijken en de geschiedenis van het eeuwenoude kerkgebouw ontdekken. Op zaterdag 14 september (Open Monumentendag) kan dit bovendien van 10.00 tot 16.00 uur.

Het witte orgel van de Grote Kerk

Het Orgel werd in 1863 geheel wit geschilderd, omdat er gedacht werd dat het zo mooier uit zou komen.
Toen Napoleon regeerde over Nederland werd er belasting geheven op het bezit van eikenhout.
Daarom zou het orgel wit zijn geschilderd.

In 1936 kwam er een orgelcommissie.
Deze commissie gaf opdracht en de witte verflaag werd van het orgel verwijderd.

Vakantie Bijbel Club Nijkerkerveen 2019

Schatrijk!

In de herfstvakantie wordt op woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober opnieuw de Vakantie Bijbel Club georganiseerd. Het thema van dit jaar is: Schatrijk! Kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 zijn van harte uitgenodigd voor de activiteiten in Dorpshuis Concordia in Nijkerkerveen.

Subscribe to Interkerkelijke Stichting Omroep Nijkerk RSS