Grote Kerk open in de zomer 2019

De Grote Kerk in het centrum van Nijkerk is de komende tijd op zaterdagmiddag geopend voor publiek. Vanaf 10 augustus tot en met 7 september kan iedereen op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur de kerk van binnen bekijken en de geschiedenis van het eeuwenoude kerkgebouw ontdekken. Op zaterdag 14 september (Open Monumentendag) kan dit bovendien van 10.00 tot 16.00 uur.

In de kerk is nog veel meer te vinden dan herinneringen aan het verleden. “Je kunt er terecht voor een moment van rust en bezinning of voor een goed gesprek. We vertellen graag welke Boodschap er elke zondag klinkt”, vertelt Aalt Morren. “Elke zondag komen er honderden mensen naar de Grote Kerk om samen te zingen, bidden, de Bijbel te lezen en naar de verkondiging van de dominee te luisteren.”